top of page

ALAKFORMÁLÁS

BOSU

Mi is az a BOSU?

A folyamatos üléstől az ízületek elvesztik mozgékonyságukat, a passzív üléstől a vér nehezen áramlik így folyamatosan romlik az oxigén ellátás ami pedig a regenerációt lassítja. A mozgásszegény életforma miatt izmaink veszítenek terhelhetőségükből, ezért az ízületekre komoly plusz megterhelés jut. Ennek visszafordítására alkalmas az instabil felületen végzett mozgás. Mozgás közben minden izomcsoport aktivizálódik nem csak a specifikusan terhelt izomcsoportok.  

Ízületi tokok, ízületi helyzetérzékelő receptorok

Túl nagy árat fizetünk az ülőmunkáért. Szervezetünk evolúciós szinten a mozgáshoz alkalmazkodott. Most pedig beültünk a székbe. Ez vázrendszerünknek igazi kínzópad. A plusz kilók megjelenéséről nem is beszélve. Legyen szó nőkről vagy férfiakról mindkét nem esetében a leggyakoribb panaszok ma a gerincfájdalmak, térdfájdalmak, nyak és vállzsibbadás, csípő környéki fájdalmak és természetesen az állandó vágyott karcsú, formás, szálkás alak iránti vágy.  Ez mind abból ered, hogy keveset mozgunk, ha mozgunk is azt nem feltétlenül helyesen és  megfelelő terheléssel az adott probléma megszüntetése érdekében.

Mély Izmok aktivizálódása

Elsősorban a gerincet tartó izmok vannak kitéve a passzív ülés miatt komoly veszélynek. A székben eltöltött órákkal egyre közelebb kerülünk izmaink elernyedéséhez így csigolyáink összenyomódnak, romlik a vérellátás, kevesebb oxigént kapnak a sejtek, és jelentkeznek a szűnni nem akaró fájdalmak. Már heti 1-2 alkalommal végzet Bosu Core edzés visszafordítja a folyamatot. Az izomrostok szaporodnak, és használatukkal újra elvégzik tartó szerpüket, így a fájdalmak is megszűnnek. 

Fittségi szint és alakformálás

Mivel a Bosu teljes testes edzés valósítható meg 45 perc alatt, így heti 3 alkalommal otthoni is könnyedén végezhető edzésprogramunk segítségével elérhetjük fitnesz céljainkat úgy, hogy közben prevenciós céljaink is teljesülnek. Legyen Ön a legegészségesebb testű a fitt alakúak között. Szálkás testet, tónusos formás idomokat érhetünk el vele. 

Kapcsolat:

2330 Dunaharaszti, Móra Ferenc utca 1.

telefon: +36 (20) 38 38 357

nyitvatartás: H-Sz-P 8.00-12.00 és 14:00

-19:00

Bejelentkezés szükséges!

e-mail: magnoliadunaharaszti@gmail.com​

KÖVESSD 

PROGRAMJAINKAT

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page